Laddar video...

{{videoFormattedCurrentTime}}
{{videoFormattedDuration}}
+
-

Att flytta kräver mycket energi. Nu testar vi ett sätt som kan spara på den! I det här projektet tävlade vi ut en energismartare flytthjälp som är snällare mot klimatet – och dina armar.

Därför testar vi att flytta på el

Tunga transporter står som vi alla vet för stora koldioxidutsläpp som påverkar klimatet. Vi på Vattenfall vill att fler ska kunna färdas hållbart, och har därför försökt ta fram en så energismart och snäll flytt som möjligt. Allt detta ingår:

Bärhjälp från två starka personer

En eldriven och redig flyttbil

Förnybar el från vindkraft

Tävlingen är avslutad

Stort tack till alla som tävlat om Den snälla flytten! Vinnarna är nu utsedda av juryn - Daniel i Uddevalla, Niklas i Trollhättan och Mara i Strömstad som alltså erhåller en flytthjälp som drivs på el. Varmt grattis till alla tre! Håll gärna utkik i december då vi kommer att publicera en film om hur det hela gick till...

Tävlingsvillkor

Steg 1 av 5

Mina kontaktuppgifter

Steg 2 av 5

Här bor jag

{{competitionEntry.current_housing}}
{{competitionEntry.current_size}}
{{competitionEntry.current_stair}}
Ja Nej
Steg 3 av 5

Hit flyttar jag

{{competitionEntry.future_housing}}
{{competitionEntry.future_size}}
{{competitionEntry.future_stair}}
Ja Nej
Steg 4 av 5

När i November kan du flytta?

M T O T F L S

Tack för ditt bidrag!

OK
Steg 5 av 5

Motivering

Framtidens fordon är elfordon

Ladda ned vår app

Med appen Ladda Elbilen hittar du Vattenfalls snabbladdningsstationer. Du kan även se om en snabbladddare är ledig eller upptagen. Genom att registrera dig kan du starta och betala för din laddning via kreditkort.

#med­samlad­kraft

Det finns mycket att göra för att nå ett hållbart samhälle. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om vi inspirerar varandra åt rätt håll märker vi att det faktiskt går att minska vår miljöpåverkan och samtidigt låta livet gå vidare och utvecklingen gå framåt. Även små initiativ kan få stor inverkan när många gör det.

Att köra på el

Vi på Vattenfall har som vision att en miljon fordon ska köras på el år 2030. Därför arbetar vi för att skapa bästa möjliga förutsättningar för dagens och framtidens elbussar och elbilar. Genom allt ifrån att öka antalet laddstationer - till att skapa helt nya typer av laddningstjänster.

Läs mer

Tidigare projekt

Lyrik på Buss 73

Upplev

Formge Framtiden

Upplev